Over Anke

Hallo! Ik ben Anke van den Brand van Recipe for Health, diëtist, diabeteseducator en master in de gezondheidspromotie. Momenteel volg ik een opleiding tot lichaamsbeeldcoach. In 2014 ben ik gestart met mijn praktijk in de Stadstraat in Ravels. Mijn praktijk combineerde ik 4 jaar met een deeltijdse job bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. Daar werkte ik o.a. mee aan de nieuwe voedingsdriehoek.

Wist je dat...

  •  … ik als mama van 3 jonge kinderen (°2018, °2020 en °2023) ook wel eens weinig tijd en zin heb om te koken? Toch vind ik het belangrijk om een gezonde maaltijd op tafel te zetten voor mezelf en mijn gezin. Ik wil onze kinderen een gezonde start geven en een fitte mama zijn.
  • … ik graag pindakaas eet? Ik kies altijd voor de 100%-variant: niets anders dan pindanoten! Mijn liefde voor pindakaas is er nog maar sinds enkele jaren. Als kind dacht ik dat pindakaas een soort kaas was, haha.
  • … ik fruit eten ook moeilijk vind? Bij mijn ontbijt met havermout of granola eet ik daarom vaak een stuk fruit, dan heb ik al één stuk fruit binnen.
Marcel en mama koken
Over eten
  •  … ik met mijn afstudeerwerk voor de opleiding Voedings- en Dieetkunde de Zespri HealthFruit Award won? Mijn afstudeerwerk ging over zwaarlijvigheid bij lagereschoolkinderen. Met de kennis en visie die ik nu heb, zou ik een andere titel gekozen hebben 😉
  • … ik niet zonder groenten kan? Een dag zonder groenten is een dag niet geleefd 🙂
  • … ik door mijn vorige job bij Gezond Leven de kans kreeg om verschillende tv-opdrachten en interviews te doen? Je hebt me misschien wel gezien bij Over Eten, het VTM-nieuws of Volt? Super spannend én leuk was dat!
  • … ik heel leergierig ben? Ik ben steeds op zoek naar manieren om mezelf bij te scholen en te specialiseren. Ook zelfontwikkeling en -reflectie vind ik heel belangrijk!