Deze aspergesalade is ideaal als het snel moet gaan én lekker moet zijn 😄

Ingrediënten
500 g groene asperges
300 g krieltjes
4 eieren
1 el amandelschilfers
2 el vloeibare margarine
4 el (halfvolle) yoghurt
Beetje azijn
3 takjes peterselie
Bereiding
Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Snijd de asperges in stukken.
Kook de onderste stukken van de asperges 4 minuten in een bodempje water. Doe de stukken met de kopjes erbij en kook in nog 2 minuten verder gaar.
Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
Kook de eieren hard.
Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan.
Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten goudgeel.
Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere 2 in parten.
Maak van het gehakte ei met de yoghurt, wat azijn en wat peper een saus.
Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
Meng de saus door de afgekoelde asperges en strooi de amandelen erover.
Serveer de krieltjes en de parten ei erbij.