Aspergesalade

Deze aspergesalade is ideaal als het snel moet gaan én lekker moet zijn 😄

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 300 g krieltjes
  • 4 eieren
  • 1 el amandelschilfers
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 el (halfvolle) yoghurt
  • Beetje azijn
  • 3 takjes peterselie

Bereiding

  • Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Snijd de asperges in stukken.
  • Kook de onderste stukken van de asperges 4 minuten in een bodempje water. Doe de stukken met de kopjes erbij en kook in nog 2 minuten verder gaar.
  • Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
  • Kook de eieren hard.
  • Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan.
  • Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten goudgeel.
  • Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere 2 in parten.
  • Maak van het gehakte ei met de yoghurt, wat azijn en wat peper een saus.
  • Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
  • Meng de saus door de afgekoelde asperges en strooi de amandelen erover.
  • Serveer de krieltjes en de parten ei erbij.
Smakelijk!

Geef een reactie