Aspergetaart

I looove asperges! 😍 Jij ook? Het seizoen is kort, dus we moeten er van profiteren! Deze hartige taart met asperges is super lekker én je kan hem invriezen. Het proberen waard!

Ingrediënten bodem

  • 250 g volkoren bloem + extra om te bestrooien
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie + extra om in te vetten
  • 120 ml water

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de bloem en oregano in een kom.
  • Voeg de olie toe en meng met een vork.
  • Voeg 120 ml water toe en blijf mengen tot het water opgenomen is. Kneed het deeg daarna tot het samenkomt in een bal.
  • Bestrooi je werkvlak met wat bloem. Rol het deeg met een deegroller uit, zodat de lap ruim in de vorm past.
  • Vet de taartvorm in met wat olijfolie en bekleed met het deeg. Snijd eventuele overhangende stukken weg.
  • Prik met een vork gaatjes in de deegbodem (om vrijkomende waterdamp te laten ontsnappen).
  • Bak de bodem 15 tot 20 minuten zonder vulling voor. Laat de taartbodem in de vorm zitten.

Ingrediënten vulling

  • Ongeveer 700 g (witte en/of groene) asperges, geschild (en eventueel in stukjes)
  • 400 g cottage cheese
  • 3 eieren
  • 1/2 plantje bieslook, fijngesnipperd
  • Peper, zout, nootmuskaat

Bereiding

  • Laat de asperges ongeveer 10 minuten koken in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Leg de asperges in de taartbodem. Je kan een cirkel maken of de asperges in kleinere stukjes snijden en zo in de taartbodem schikken.
  • Klop de eieren los met de cottage cheese.
  • Voeg de bieslook toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Giet het mengsel over de asperges.
  • Bak op 200°C in 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een salade 🥗
Smakelijk,
Anke

Geef een reactie