Huzarensalade

Wist je dat mijn papa Nederlander is? Huzarensalade stond bij ons vroeger geregeld op het menu. Altijd kant-en-klare van de winkel. Ik dacht: dat moet ik toch zelf kunnen maken? Mijn vriend (die doorgaans niet zo enthousiast is over mijn gezondere varianten) zei: ´beter dan die uit de winkel´! Probeer het uit zou ik zeggen! Vind jij hem ook lekkerder dan die uit de winkel? Laat het mij weten door onderaan te reageren!
Huzarensalade kan je eten als lunch, als avondmaaltijd of als sidedish bij de BBQ.

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 400 g doperwtjes (diepvries)
  • 2 appels, in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 6 augurken, in kleine stukjes gesneden
  • 3-4 el mayonaise
  • 3-4 el yoghurt
  • 1 el mosterd
  • Peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de doperwtjes. Giet ze af. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Kook de aardappelen in ongeveer 5 minuten gaar. Giet ze af. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Pureer de helft van de aardappelen en meng met de mayonaise, yoghurt en mosterd. Snij een handvol peterselie fijn en voeg toe.
  • Voeg de andere helft van de aardappelen, erwtjes, appel, ui en augurken toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet een uur in de koelkast voor je de huzarensalade serveert.
Lekker met gekookte wortels en een hardgekookt ei. Smakelijk!

Geef een reactie