Koude pasta met tonijntapenade

Koude pasta is lekker als avondmaaltijd, lunch of als sidedish bij de BBQ.

Ingrediënten

  • 100 g volkoren pasta naar keuze
  • 1 groot blik tonijnfilet, met de vork kleingemaakt
  • 200 g gedroogde tomaten, kleingesneden
  • olie van de gedroogde tomaten + vul aan met olijfolie tot 75 ml
  • handje basilicum, gescheurd
  • 6 grote tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • bosje rucola, kleingesneden
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
  • 1 el citroensap
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Kook de pasta, spoel af met koud water en laat afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten onder elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Tip: zonder pasta ook lekker als tapenade bij brood.

Geef een reactie