Krieltjessalade met spek en ei

Deze krieltjessalade is ideaal om op voorhand te maken en/of snel op tafel te toveren. Je kan hem koud of lauw eten.

Ingrediënten

  • 200 g spekblokjes
  • 1 ei per persoon
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 paprika, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 blik/pot mais (ik gebruikte een pot van 340 g, 230 g uitlekgewicht)
  • 1 kg krieltjes, gewassen en gehalveerd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Kook de krieltjes gaar in ongeveer 12-14 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen.
  • Bak de spekblokjes in een droge pan. Voeg de ui toe.
  • Gebruik de pan van de spekblokjes om de paprika aan te stoven. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe als de pan te droog is.
  • Kook de eieren en laat afkoelen.
  • Meng in een kom de mayonaise en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de krieltjes, spekblokjes, ui, paprika, komkommer en mais toe. Meng goed en breng eventueel nog verder op smaak.
  • Serveer met het hardgekookt ei.
Een restje is lekker als lunch de volgende dag. Smakelijk!

Geef een reactie