Deze krieltjessalade is ideaal om op voorhand te maken en/of snel op tafel te toveren. Je kan hem koud of lauw eten.
Ingrediënten
- 200 g spekblokjes
- 1 ei per persoon
- 1 ui, fijngesnipperd
- 4 paprika, in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 blik/pot mais (ik gebruikte een pot van 340 g, 230 g uitlekgewicht)
- 1 kg krieltjes, gewassen en gehalveerd
- 2 el mayonaise
- 2 el witte balsamicoazijn
- peper en zout naar smaak

Bereiding
- Kook de krieltjes gaar in ongeveer 12-14 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen.
- Bak de spekblokjes in een droge pan. Voeg de ui toe.
- Gebruik de pan van de spekblokjes om de paprika aan te stoven. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe als de pan te droog is.
- Kook de eieren en laat afkoelen.
- Meng in een kom de mayonaise en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de krieltjes, spekblokjes, ui, paprika, komkommer en mais toe. Meng goed en breng eventueel nog verder op smaak.
- Serveer met het hardgekookt ei.