Ontbijtcake

Deze ontbijtcake kan je invriezen, hoe handig is dat! Altijd een voedzaam ontbijt binnen handbereik. Ook lekker als tussendoortje.

Ingrediënten

Voor 1 ontbijtcake:
  • 3 eieren
  • 200 g havermout
  • 1 pot (ongeveer 350 g) appelcompote (ik gebruik de appelcompote 0% van Hak)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snuifje zout
  • 115 g ongezouten pecannoten, grof gehakt
  • 100 g gedroogde cranberries

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren los en voeg de andere ingrediënten toe. Meng goed.
  • Schep het beslag in de cakevorm en bak de ontbijtcake in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.
Je kan de cake zo eten of serveren met wat yoghurt en fruit, of een glas melk, of…
Invriezen? Snijd de cake in plakken en verpak elke plak afzonderlijk. De cake blijft ongeveer 3 maanden goed.

Geef een reactie