Rendierbananen

Ik maakte samen met Marcel en Rosa rendierbananen! 🦌🎄

Ingrediënten voor 6 rendieren

  • 2 bananen
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el 100% hazelnootpasta (bv. van pit-pit.com) of een andere 100%-notenpasta (bv. 100% pindakaas)
  • 1 el melk of plantaardig alternatief (bv. sojadrink)
  • 3 pretzels
  • 6 frambozen
  • 12 eetbare oogjes (bv. van Albert Heijn, of zelfgemaakt van chocolade of suikerpasta)

Bereiding

  • Snij 1 banaan in stukjes en leg minstens een uur in de diepvries.
  • Mix de bevroren stukjes banaan, de cacaopoeder, de hazelnotenpasta en de melk tot een mousse met een staafmixer (kan ook met een blender). Tip: Je kan de ´chocomousse´ gerust een dag op voorhand maken en (in een spuitzak) bewaren in de koelkast.
  • Snij de andere banaan in 3 stukken en snij elk stuk in de helft. Maak een gootje door met een koffielepel wat banaan weg te schrapen. Tip: Snij je de banaan op voorhand? Dek hem zo snel mogelijk en helemaal aansluitend af met plastiek folie. Op deze manier kan je de banaan wel een halve dag op voorhand snijden zonder dat hij verkleurt.
  • Vul de banaan met de chocomousse (met een lepel of een spuitzak). Breek de pretzels in de helft en maak er een gewei van. Gebruik de frambozen voor de neus en voeg de oogjes toe. Smakelijk!
Tip: fan van banana split? Serveer met een bolletje vanille-ijs!
Ongelo-ho-ho-ho-felijk veel plezier als je dit samen met je (klein)kindjes maakt 😊 Tag me in jouw creatie op Facebook en Instagram: @recipeforhealth.anke

Geef een reactie