Romige linzencurry met prei

Deze romige linzencurry met prei staat in de recept- en inspiratiebundel (met meer dan 30 recepten!) van mijn online cursus Recipe for… pasta! Zo lekker dat ik het hier ook deel 😅

Ingrediënten

Voor de bloemkoolsaus:
  • 1 bloemkool
  • 1 grote ui, in grove stukken gesneden
  • 2 teentjes look, geperst
  • Groentebouillon
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Citroensap
  • Olijfolie
Voor de romige linzencurry:
  • 1 x recept bloemkoolsaus
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 4 grote stengels prei, in (halve) ringen
  • 1 blik linzen (ongeveer 300 g)
  • 250 g mascarpone
  • Kerriepoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Maak de bloemkoolsaus:
    • Snij de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook gaar in de groentebouillon. Giet af en bewaar het kookvocht.
    • Stoof de ui en de look aan in wat olijfolie in de kookpot.
    • Voeg de bloemkool en een beetje kookvocht toe en pureer tot een dikke, gladde saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
    • Breng op smaak met citroensap, peper, zout en nootmuskaat.
  • Stoof de rode ui in olijfolie.
  • Voeg de prei toe en stoof beetgaar. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de bloemkoolsaus, mascarpone en kerriepoeder toe.
  • Laat de linzen uitlekken en voeg de laatste minuten toe om op te warmen.
  • Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Serveer met (volkoren) pasta. Smakelijk!

Geef een reactie