Deze romige linzencurry met prei staat in de recept- en inspiratiebundel (met meer dan 30 recepten!) van mijn online cursus Recipe for… pasta! Zo lekker dat ik het hier ook deel 😅
Ingrediënten
Voor de bloemkoolsaus:
1 bloemkool
1 grote ui, in grove stukken gesneden
2 teentjes look, geperst
Groentebouillon
Peper, zout en nootmuskaat
Citroensap
Olijfolie

Voor de romige linzencurry:
1 x recept bloemkoolsaus
2 rode uien, in halve ringen
4 grote stengels prei, in (halve) ringen
1 blik linzen (ongeveer 300 g)
250 g mascarpone
Kerriepoeder
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Maak de bloemkoolsaus:
Snij de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook gaar in de groentebouillon. Giet af en bewaar het kookvocht.
Stoof de ui en de look aan in wat olijfolie in de kookpot.
Voeg de bloemkool en een beetje kookvocht toe en pureer tot een dikke, gladde saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Breng op smaak met citroensap, peper, zout en nootmuskaat.
Stoof de rode ui in olijfolie.
Voeg de prei toe en stoof beetgaar. Kruid met peper en zout.
Voeg de bloemkoolsaus, mascarpone en kerriepoeder toe.
Laat de linzen uitlekken en voeg de laatste minuten toe om op te warmen.
Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.