Taboulé met gember en geroosterde paprika

Deze taboulé is lekker als sidedish bij de BBQ, als lunch én als warme maaltijd. Je kan verschillende gerechten maken met 1 recept 👇

Ingrediënten

  • 6 paprika´s, in blokjes gesneden
  • 30 tot 40 g gember, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 170 g bulgur (of andere volle granen zoals freekeh)
  • groentebouillon
  • optioneel: 80 g rozijnen
  • een flinke hand verse munt, fijngesneden
  • een flinke hand verse bladpeterselie, fijngesneden
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de paprikablokjes en de geraspte gember in een ovenschaal. Het sap van de gember kan je apart houden en achteraf aan de taboulé toevoegen.
  • Voeg de olijfolie toe en roer om. Kruid met wat peper en zout.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 15-20 minuten in de oven en roer af en toe om. Laat afkoelen.
  • Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking in groentebouillon. Laat afkoelen.
  • Voeg de bulgur, (rozijnen), munt en peterselie toe aan de ovenschaal. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Varieer

Met dit recept kan je verschillende gerechten maken:
  • Met kerriepoeder en kikkererwten (zie foto).
  • Met geroosterde paprika en veldsla (zie foto). De paprika roosteren deed ik op dezelfde manier als in het recept: besprenkelen met olijfolie, kruiden met peper en zout en 15-20 minuten in de oven op 200°C. 
  • Met falafel (zie foto): ik gebruikte kant-en-klare uit de winkel, even opwarmen in de oven en klaar.

Geef een reactie