Deze taboulé is lekker als sidedish bij de BBQ, als lunch én als warme maaltijd. Je kan verschillende gerechten maken met 1 recept 👇
Ingrediënten
- 6 paprika´s, in blokjes gesneden
- 30 tot 40 g gember, geraspt
- 2 el olijfolie
- 170 g bulgur (of andere volle granen zoals freekeh)
- groentebouillon
- optioneel: 80 g rozijnen
- een flinke hand verse munt, fijngesneden
- een flinke hand verse bladpeterselie, fijngesneden
- peper en zout naar smaak

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de paprikablokjes en de geraspte gember in een ovenschaal. Het sap van de gember kan je apart houden en achteraf aan de taboulé toevoegen.
- Voeg de olijfolie toe en roer om. Kruid met wat peper en zout.
- Zet de ovenschaal ongeveer 15-20 minuten in de oven en roer af en toe om. Laat afkoelen.
- Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking in groentebouillon. Laat afkoelen.
- Voeg de bulgur, (rozijnen), munt en peterselie toe aan de ovenschaal. Breng eventueel op smaak met peper en zout.



Varieer
Met dit recept kan je verschillende gerechten maken:
- Met kerriepoeder en kikkererwten (zie foto).
- Met geroosterde paprika en veldsla (zie foto). De paprika roosteren deed ik op dezelfde manier als in het recept: besprenkelen met olijfolie, kruiden met peper en zout en 15-20 minuten in de oven op 200°C.
- Met falafel (zie foto): ik gebruikte kant-en-klare uit de winkel, even opwarmen in de oven en klaar.