Volkoren scones

Hmm, deze volkoren scones passen perfect bij een homemade high-tea! 😍

Ingrediënten voor ongeveer 20 scones

  • 125 g zachte margarine (koud)
  • 450 g volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mespunt zout
  • 150 ml karnemelk, plus extra om te bestrijken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng het meel, bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom.
  • Voeg de margarine toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan.
  • Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van een uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een borsteltje met wat karnemelk.
  • Bak in de oven in ca. 12 minuten goudbruin en gaar.
De Britten serveren scones met clotted cream (opgeklopte room) en jam. Een minder vetrijke variant van clotted cream maak je door mascarpone te mengen met platte kaas/kwark (verhouding: 50/50). In plaats van confituur of jam kan je de scones ook beleggen met vers fruit, zoals aardbei of mango.
Smakelijk!

Geef een reactie