Zomerse taboulé

Deze zomerse taboulé stond vorige zomer op tafel toen een vriendin buiten (ahja, hittegolf en ahja, Corona) kwam lunchen. Al schommelend met Rosa op mijn arm vertelde ik haar over Recipe for Health.

Ingrediënten

  • 3 rode uien, fijngesnipperd
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika´s, in blokjes gesneden
  • 200 g snoeptomaatjes, gehalveerd
  • 150 – 200 g (ongekookt gewogen) freekeh, bulgur of andere volle granen
  • 80 g gedroogde cranberries
  • een flinke hand verse bladpeterselie, fijngesneden
  • een flinke hand verse munt, fijngesneden
  • groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Kook de freekeh in de groentebouillon zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en stoof de rode ui ongeveer 3-4 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
  • Meng in een saladekom de komkommer, paprika, snoeptomaatjes, rode ui, freekeh, gedroogde cranberries, bladpeterselie en munt met de witte wijnazijn en 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Deze taboulé kan je eten als lunch, als bijgerecht bij de barbecue of als avondmaaltijd met kip, vis, mozzarella, geroosterde pistachenoten… erbij.
Smakelijk!

Geef een reactie