Waarom Recipe for Health? - focus op het positieve

Na weken, maanden, zelfs jaren nadenken, dromen, piekeren, brainstormen… was het op 7/12/2020 zover: Recipe for Health werd geboren. Een nieuwe naam die beter de lading dekt van wat ik doe en ga doen. In deze blog-reeks vertel ik je graag waar mijn nieuwe naam voor staat. Hieronder lees je deel 4.

Diëtist

Ik ben super trots dat ik diëtist ben. Ik heb 3 jaar gestudeerd om mijn bachelordiploma Voedings- en Dieetkunde te halen. Daarna trok ik naar Gent voor de master Gezondheidsvoorlichting en -Bevordering. Ik behaalde de postgraduaat Diabeteseducator. Ik school me regelmatig bij en koop veel boeken met vakliteratuur. Valt het op dat ik leergierig ben? 🙂 Ook  zelfontwikkeling vind ik heel belangrijk.
Doorheen de jaren merkte ik dat het woord diëtist en dieet beperkingen met zich mee bracht. Ik hoor regelmatig ´een diëtist vertelt je wat je niet mag eten´ en ´ik moet op dieet en mag niets meer eten´. Nee en nee. Met Recipe for Health wil ik de focus leggen op het positieve, op wat wél een gezondere keuze is. Daarbij spreek ik nooit over een dieet, zelfs niet bij diabetespatiënten. We zoeken samen naar een manier om je levensstijl aan te passen. Ik leer je graag bewuste keuzes maken die je op lange termijn kan volhouden.

Van wetenschap naar praktijk

Met Recipe for Health wil ik jou helpen om gezonder en fitter te zijn. Niet met een toverstokje of een quick fix. Je gaat zelf aan de slag 😉 Ik ondersteun je met wetenschappelijk onderbouwd advies en help je graag waar ik kan met mijn blog, recepten, coaching, cursussen en workshops. Via mijn aanbod wil ik de wetenschap omzetten in de praktijk. Verwacht je aan gezonde inspiratie met de nadruk op wat wél een gezondere keuze is.
Ik heb geleerd om wetenschappelijk onderbouwd advies te geven. Al ik aardappelen gezond vind, zal ik een onderzoek vinden dat mijn mening staaft. Als ik aardappelen niet gezond vind, zal ik ook een onderzoek vinden dat het met me eens is. Ik pas mijn adviezen niet aan op basis van één onderzoek of mijn persoonlijke ervaring. Ik baseer me op degelijk wetenschappelijk onderzoek en op een consensus.
Hier kan je de andere delen lezen:

Geef een reactie