Waarom Recipe for Health? - voeding als onderdeel van een gezonde levensstijl

Na weken, maanden, zelfs jaren nadenken, dromen, piekeren, brainstormen… was het op 7/12/2020 zover: Recipe for Health werd geboren. Een nieuwe naam die beter de lading dekt van wat ik doe en ga doen. In deze blog-reeks vertel ik je graag waar mijn nieuwe naam voor staat. Hieronder lees je deel 3.

Een voorschrift voor gezonde voeding

Een (huis)arts geeft een voorschrift mee: voor medicatie, voor een behandeling bij de kinesist… Uit onderzoek blijkt dat leefstijlinterventies (rookstop, gezonde voeding, minder lang stilzitten, regelmatig bewegen…) heel belangrijk zijn. Voeding speelt een belangrijke rol in de behandeling én de preventie van bijvoorbeeld diabetes type 2!
Ik zeg je niet wat en hoeveel je mag/moet eten. Ik help je wel graag met stappen te zetten naar een gezonder voedingspatroon. Waarbij je bewuste keuzes maakt die passen bij jou en je gezin.

Meer dan alleen voeding

Ik kijk verder dan alleen wat je eet. Waarom eet je? Het mentale aspect dat bij voeding komt kijken is zo belangrijk. Genieten, eten als troost of als beloning, gezellig samen zijn… Alles start met een goede mindset!

Samen sterk

Ik vind het belangrijk en fijn om multidisciplinair te werken, samen met andere zorgverleners. Zo kunnen we elkaars verhaal versterken en mensen nog beter helpen naar een gezonder en fitter leven.
Zie jij een manier op Recipe for Health te versterken, of hoe ik een bijdrage kan leveren aan jouw verhaal? Neem zeker contact op! 🙂
Hier kan je de andere delen lezen:

Geef een reactie