Waarom Recipe for Health? - recept om gelukkig te zijn

Na weken, maanden, zelfs jaren nadenken, dromen, piekeren, brainstormen… was het op 7/12/2020 zover: Recipe for Health werd geboren. Een nieuwe naam die beter de lading dekt van wat ik doe en ga doen. In deze blog-reeks vertel ik je graag waar mijn nieuwe naam voor staat. Hieronder lees je deel 1.

Onzeker als kind

De eerste reden voor Recipe for Health is een heel persoonlijke reden. Als kind was ik niet altijd even gelukkig. Ik had een laag zelfbeeld: ik was ros, ik had een bleke huid en sproeten, ik voelde mij te dik, ik moest een beugel en dan ook nog eens een bril. Dat waren drama´s in mijn jonge leven.

Recept om gelukkig te zijn

Toen ik 10 jaar was stond er op ´den almenak` (zoals we hier zeggen) een recept om gelukkig te zijn. Dat sprak mij toen zó aan. Ik plakte dat briefje op mijn bed en las het elke dag. Of dat nu hét recept was om gelukkig te zijn betwijfel ik, maar het gaf me op dat moment wel een houvast en hoop. Nog steeds denk ik met een warm gevoel terug aan dat receptje en ken ik het nog ongeveer van buiten.
Mijn mama vond het briefje terug naar aanleiding van de lancering van Recipe for Health. Ondertussen staat het ingekaderd in mijn praktijk. Bepaalde zinnen had ik zelfs met fluostift aangeduid.

#kleingelukske

Ondertussen weet ik dat mijn geluk niet afhangt van hoe ik eruit zie, het getal op de weegschaal, mijn kledingmaat… En daar staat Recipe for Health voor: jezelf aanvaarden zoals je bent. Jezelf graag zien zoals je bent.
Ik ben elke dag (niet de hele dag, wel elke dag 🙂 ) gelukkig en dankbaar voor vele kleine en grote dingen. Knuffels van mijn vriend en kinderen: #kleingelukske! Mijn tas thee die de perfecte temperatuur heeft: #kleingelukske! Een reactie op sociale media: #kleingelukske! Kan jij elke dag 3 dingen opnoemen waar je dankbaar voor bent?

Gelukkig en gezond

Ook al ben ik diëtist, jouw gewicht staat bij mij niet centraal. Jouw gezondheid en geluk, dat wel! Met Recipe for Health wil ik niet enkel tips en recepten delen voor een goede gezondheid, ook om gelukkig van te worden! Heerlijke comfortfood: check! Met al je zintuigen genieten van chocolade: check!
Hier kan je de andere delen lezen:

Geef een reactie